četrtek, 6. december 2012

23. Mišičev vodarski dan


Iz zasnežene Ljubljane v zeleni ter v teh dneh protestni Maribor smo se člani DŠV-ja 5.decembra odpravili na 23. Mišičev vodarski dan.

Zasedba DŠV-ja na srečanju

Mišičev vodarski dan je dogodek, ki se odvija enkrat letno, že 23. zapored. Je srečanje, strokovni posvet namenjen vsem strokovnjakom iz vodnogospodarskih, projektantskih, raziskovalnih organizacij, vsem ki se kakorkoli ukvarjajo z upravljanjem, urejanjem in varovanjem voda. Je dogodek, ki ga kot študenti vodarstva nismo želeli izpustiti.

Srečanje je bilo časovno razdeljeno na štiri različne tematike: 
  • poplave v mesecu novembru
  • suša v spomladanskem, poletnem obdobju
  • koriščenje kohezijskih skladov EU za vodarske projekte 
  • aktualni projekti s področja upravljanja in urejanja voda

Pri vsaki temi so bili iz strani avtorjev predstavljeni referati in kasneje prediskutirani  iz avditorija. Na srečanju so poleg ostalih sodelovali z referati ali posveti tudi nekateri profesorji fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani. Člani DŠV-ja pa smo prevzeli vlogo dobrih poslušalcev in z zanimanjem spremljali predstavljene referate ter njihove diskusije. 

Srečanje strokovnjakov področja, ki ga študiramo nam je ponudilo vpogled v bodoči vodarski poklic in praktično izvedbo stvari, ki nas učijo na predavanjih ter vajah.

Direktor VGP-ja ob uvodnem govoru


Pridni poslušalci

Po končanih predstavitvah smo bili iz strani organizatorja lepo pogoščeni, si napolnili baterije z štajerskimi kuharskimi specialitetami in žlahtno kapljico ter se podali še na kratek sprehod po prazničnem Mariboru. Hvala Mateju (turističnemu vodniku), ki nas je študente vajene Ljubljanskih ulic popeljal še po Mariborskih.

Nova turistična znamenitost v Mariboru

Ob eni najstarejših trt v Evropi

Na "kuhančku"

Ni komentarjev:

Objavite komentar