torek, 21. oktober 2014

3. Kostanjev piknik vodarjev

Že tretje leto zapored je DŠV-ju uspelo, da je na Hajdrihovi zopet zadišalo po sveže pečenih kostanjih in vročem čaju. Da se je letos vonj še hitreje širil po naši stavbi pa se moramo "zahvaliti" vremenu, saj sta nas mrzlo vreme in dežne kaplje pregnala iz tradicionalnega prostora na parkirišču v udobno zavetje avle.  Kljub letošnji ponovni slabi beri kostanja v gozdu nam je skupaj uspelo zbrati dovolj kostanja za lačne študente in profesorje. Tistim, ki jim kostanj ni potešil lakote pa smo ponudili tudi hod-doge. 

Kostanjev piknik vodarjev pa nebi bil pravi, če na njem nebi potekalo tekmovanje v peki slaščic in piškotov. Vsako leto z veseljem ugotavljamo, da vodarji nismo le pridni študentje, vendar tudi spretni peki.  Tudi letos so se peke lotili tako punce, kot fantje. Na pikniku smo tako udeležencem ponudili slaščice kar desetih različnih nadebudnih pekov. Rekordno število slaščic na piknikih vodarjev! Vse slaščice so bile odlične, tekmovanje pa nebi bilo tekmovanje, če na koncu nebi izbrali tistih, po katerih se nam še danes cedijo sline. Izbrana "strokovna" komisija je nagrade za najboljše slaščice 3. kostanjevega piknika vodarjev podarila: tretji Ireni Orožen, drugi Aniti Turk in prvi ter zmagovalki za najboljšo slaščico Mateji Klun.

Mateja pa je bila še tako prijazna, da nam je poslala svoj recept zmagovalne slaščice. Če ste slaščico zamudili, ali pa ste si jo ponovno zaželeli, vas vabimo, da zavihate svoje rokave in se peke lotite sami. Pa veliko sreče!








Ni komentarjev:

Objavite komentar