sreda, 11. december 2013

VTISI IZ 24. MIŠIČEVEGA VODARSKEGA DNEVA

Na tem vsakoletnem strokovnem posvetu se zberejo številni strokovnjaki iz vodnogospodarskih, projektantskih, raziskovalnih in načrtovalnih organizacij  ter vsi zainteresirani, ki jih vodarsko področje zanima. Med njimi smo bili tudi mi J člani Društva študentov vodarstva in študentje FGG-ja smo se  5. decembra 2013 zgodaj zjutraj odpeljali proti štajerski prestolnici, da se udeležimo dogodka. 

Ob vljudnem sprejemu v Narodnem domu smo prejeli program celotnega dne in zgoščenko z vsemi pripravljenimi referati.

Skupinska slika vseh udeležencev članov DŠV in študentov FGG

V uvodnem govoru sta nas nagovorila minister za kemtijstvo in okolje mag. Dejan Židan in župan Maribora dr. Andrej Fištravec. Sledili so strokovni sestavki, ki so bili pripravljeni predvsem na osnovi praktičnih izkušenj pri načrtovanju, spremljanju vodnega režima, projektiranju in izvajanju vodnogospodarskih in ekoloških posegov ter opažanj tovrstnih problemov na terenu. Svoje referate so predstavili tako slovenski kot tuji strokovnjaki.

Predstavitve referatov
Sama vsebina referatov je bila razdeljena na štiri poglavja:
1        1)      Leto dni po katastrofalni poplavi v novembru 2012
2        2)      Suša ponovno v letu 2013
3        3)      Izvajanje vodarskih projektov iz kohezijskih skladih EU
4        4)      Aktualni projekti s področja upravljanja z vodami in urejanje voda

Kot zainteresirani poslušalci smo dobili dober vpogled v to s čim konkretno se ukvarjajo strokovnjaki naše stroke in s kakšnimi težavami oz. izivi se spopadajo. Za vsakega bodočega  vodarja koristne informacije.
Po vseh predstavljenih referatih in diskusijah, smo bili s strani organizatorjev pogoščeni z dobro štajersko hrano in pijačo. 

Ob pijači in jedači
Ko smo bili že ravno v Mariboru, nismo mogli mimo tega, da si ne bi pogledali najstarejše trte na svetu, ki je s svojimi 400 leti vpisana v Guinessovo knjigo rekordov.


Ob Guinessovi rekorderki

Praznične Trojane





Med vračanjem smo se ustavlili še na trojanskih krofih in se nato podali proti Ljubljani polni lepih vtisov in zanimivih informacij iz 24. Mišičevega dne. Člani DŠV-ja upamo, da se nam naslednje leto zopet uspe udeležiti tega vodarskega dogodka, morda celo v večjem številu.
Anita Turk
                                                                                                                                                             




Ni komentarjev:

Objavite komentar